Ben je eraan toe om te verhuizen en wil je liever vandaag dan morgen van je huis af? Dan zijn er een aantal zaken waar je extra aandacht aan kunt besteden om te zorgen dat jouw huis snel verkoopt.

Huis te koop zetten bij een makelaar of direct verkopen

Dat je jouw huis via Funda te koop kunt zetten weet iedereen wel. Wist je echter dat je er ook voor kunt kiezen om jouw huis zelf te verkopen, of dat je rechtstreeks jouw huis kunt verkopen aan vastgoedmakelaar Bagro Vastgoed? Met name de laatste optie scheelt jou een hoop geregel, tijd en stress. Overweeg je dus om jouw huis te verkopen, dan is dit zeker een goed alternatief.

Ruim je huis op

Het oog wil ook wat! Een van de meest eenvoudige en goedkoopste dingen die je zelf kunt doen is jouw huis zoveel mogelijk opruimen. Di betekent: oude en versleten spullen weggooien en rommel waar je tegenaan kijkt uit het zicht opbergen. Een sopje maken en je woning van boven tot onder grondig schoonmaken kan ook geen kwaad. Voor kopers is namelijk niets zo onaantrekkelijk als een bezichtiging in een vies huis. Ruim daarom je huis op en laat niets aan het toeval over wanneer er mensen komen kijken naar jouw woning.

Voer reparaties en onderhoud uit aan je woning

Een lekkende kraan, een deur die kraakt en los in zijn scharnieren hangt, een vergeelde plek in het plafond van waterschade van jaren geleden. Het zijn allemaal dingen waar potentiƫle kopers op letten. Zorg er dus voor dat kleine klusjes gedaan zijn voordat je jouw huis te koop zet. Door ervoor te zorgen dat dit soort dingen gerepareerd zijn, voorkom je dat een koper hierover kan vallen en mogelijk minder wil betalen voor jouw huis. Jij zou toch zelf ook geen kapotte auto willen kopen? Hetzelfde geldt voor een huis. Hoe meer achterstallig onderhoud er is, hoe meer reden kopers kunnen hebben om te onderhandelen over de prijs. Overigens is dit iets anders wanneer je een woning aan een vastgoedmakelaar verkoopt. Deze kan vaak door achterstallig onderhoud heen kijken, omdat deze weet wat er nodig is aan materiaal en kosten om een woning weer leefbaar te maken.

Let ook op je visitekaartje; de tuin

Een veel vergeten onderdeel van een woning is hetgeen wat mensen vaak als een van de eerste dingen zien wanneer ze een huis komen bezichtigen. Speelgoed, kapotte trampolines en veel onkruid in de voortuin geven vaak een onverzorgde indruk en kunnen je huis zomaar in prijs laten kelderen tijdens onderhandelingen. Zorg er dus voor dat je ook jouw tuin nog even onder handen neemt voordat je bezoekers krijgt om jouw huis succesvol te verkopen. Je kunt immers maar een keer een eerste indruk maken.